Frederiksberg Kødforsyning
Bøsbrovej 3B
8940 Randers SV
Tlf.: 86429841

Sylte

Ingredienser:

  • 1 svineskank
  • 1½ kg svinebov
  • 1 finthakket løg
  • Ca. 30 g salt
  • Ca. 6 g peber
  • Ca. 2 g allehånde
  • Ca. 2 g nelliker
  • 2 laurbærblade

Fremgangsmåde:

Kødet sættes over i koldt vand. Det skal kun lige dækkes med væde og koges sammen med laurbærblade i ca. 2 timer. Husk at skumme suppen.Når kødet er mørt, skal det kunne pilles fra benene. Gem suppen fra kødet.

Fjern sværen, skær kødet ud i mindre stykker og kom det op i et fad. Pisk krydderier og løg i 3-4 dl suppe. Læg husblads i blød i koldt vand og tag det op efter 5-10 min. 

Læg det i en skål og sæt det over en gryde eller lignende med varmt vand så det smelter. 

Rør herefter husbladsen op i suppen. Fordel suppen godt med kødet så det dækker og kom det i forme. Stil det i køleskabet til det bliver stift.

 

Bonusinfo
Julesylten er klassisk sul og syltemad fra december måneds store juleborde. Det nyslagtede svinekød blev i gamle dage, sammen med masser af krydderier, forvandlet til en velsmagende juleklassiker, der stadig har en høj stjerne hos danskerne. Julesylte smager fortrinligt på en skive groft rugbrød sammen med syltede rødbeder og sennep.


Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK