Frederiksberg Kødforsyning
Bøsbrovej 3B
8940 Randers SV
Tlf.: 86429841

Slowcooked svinebov med, æbler, timian og tørret a

Ingredienser:

  • 1000 g svinebov eller svinenakke
  • 4 gulerødder
  • ½ selleri
  • 2 skalotteløg
  • 100 g svampe
  • 2 stængler timian
  • 2 æbler
  • 5 tørret abrikos
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 lt svine eller kalvebouillon
  • 50 g smør
  • Salt & Peber

Ingredienser:

  • 1000 g bagekartofler
  • 50 g smør
  • Salt & Peber

4 personer

Fremgangsmåde:
Krydr kødet godt med salt og peber og brun det godt af i smørret i en braiseregryde og tag det op.
Skyl og skræl gulerod, æble, løg og selleri og skær dem ud i grove tern.
Steg urterne godt af i gryden i resten af smørret til de får let farve.
Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt abrikoser, tomatpuré og salt og peber. Hæld bouillon på så det næsten dækker kødet.

Braiser i 2,5 – 3 timer ved 160° i ovnen, eller lad det simre i gryden.
Husk låget. Retten kan også laves ved 120° i 7 – 8 timer.

Si stegeskyen og kog den let ind og jævn den eventuelt lad urter og kød småsimre i saucen og server i skiver.

Skyl og skær svampene i kvarte og rist dem af på en pande i lidt olie og vend dem i retten inden servering.

Fremgangsmåde:
Skræl og skyl kartofler og skær i grove tern. Kog det helt mørt i usaltet vand. Smelt smørret. Hæld vand fra kartofler og lad det dampe godt af. Mos det sammen med smørret og smag til med salt og peber.

 

Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK