Frederiksberg Kødforsyning
Bøsbrovej 3B
8940 Randers SV
Tlf.: 86429841

Salat med perlerug, ærter og chilimayo

Det skal du bruge

  • 150 g perlerug (eller perlebyg/perlespelt)
  • 200 g ærter (evt. frosne – kan erstattes af edamam
  • Top af 2 forårsløg eller 1 bdt purløg
  • Et par håndfulde rødbedeblade
  • 1 lille iceberg- eller romainesalat
  • 50 g rosiner
  • frisk timian

Dressing

  • 4 spsk mayonnaise, evt. vegansk
  • 6 spsk sojafløde eller anden fløde
  • hakket frisk chili efter smag
  • 1 fed hvidløg
  • citronsaft

4 personer

Tilberedning 

Kog rugkernerne i dobbelt mængde vand ca. 15 minutter.
Bid i et par korn efter 15 minutters kogning for at se,
om kornene er møre. De må gerne være ”bidefaste”.
Afdryp og afkøl kornene.
 

Bælg ærterne eller edamamebønnerne (eller tø dem op) og snit forårsløg og rødbedeblade. 
Riv salaten i små stykker og bland alle ingredienserne sammen.

Rør en dressing af mayonnaise, fløde, hakket chili og presset hvidløg.
Smag til med salt, peber og citronsaft.

Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt.

Drys med frisk timian.
 

Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK