Frederiksberg Kødforsyning
Bøsbrovej 3B
8940 Randers SV
Tlf.: 86429841

Kalveculotte med forårssalat

Det skal du bruge

  • 1 kalveculotte Flagesalt og friskkværnet sort pebe
  • Flagesalt og friskkværnet sort peber
  • Koldpresset jomfruolivenolie

Forårssalat

  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 dl ærter - optøede eller friske.
  • 1 stor salathoved efter smag
  • 1 dl græskarkerner
  • 3 forårsløg
  • Et lille bundt dild

Dressing

  • 6 spsk. koldpresset jomfruolivenolie
  • Fintrevet skal fra 1 citron
  • Saft fra ½ -1 citron, efter smag
  • 1 tsk. flydende honning
  • Lidt flagesalt og friskkværnet sort peber

4-6 personer

Tilberedning

Gnub culotten godt med salt og peber, hele vejen rundt. Brun den gylden og lækker på begge sider i lidt olie, i en dyb pande. Stil derefter culotten i et ovnfast fad i ovnen ved 200°C i ca. 30-35 minutter. Tjek kernetemperaturen med et stegetermometer. Jeg går altid efter ca. 55°C, da stegen så er fin og rosa. Servér kalveculotten med forårssalat og et godt brød.

Knæk bunden af de grønne asparges, og skær dem i mundrette stykker. Læg dem i en stor sigte sammen med ærterne. Kom en lidt vand i en stor gryde, bring den i kog og kom sigten i gryden, læg låg over og damp ærter og asparges i 3-4 minutter. Vend lidt rundt i dem undervejs.

Dyp dem derefter i iskoldt vand og lad dem dryppe af. Skyl salaten, slyng den tør og fordel den på et fad. Rist græskarkernerne sprøde på en pande i lidt olie, giv dem et drys salt og lad dem køle af på fedtsugende papir. Hak forårsløgene fint. Fordel ærter og asparges over salaten. Pisk eller ryst alle ingredienserne til dressingen godt sammen, smag den godt til og fordel den over salaten. Drys til sidst salaten med ristede græskarkerner, hakkede forårsløg og friske dildkviste. Servér salaten til kalveculotte sammen med et godt brød.
 

Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK