Frederiksberg Kødforsyning
Bøsbrovej 3B
8940 Randers SV
Tlf.: 86429841

Æbleflæsk

Ingredienser:

  • 16 skiver spæk eller bacon, røget, 1,5 cm tykke
  • 1 løg, skrællet, i tynde skiver
  • 5 æbler, i tynde både
  • Lidt sukker
  • Lidt salt
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 spsk. smør

Fremgangsmåde:

De første otte skiver flæsk skæres i tern og ristes i gryden. De andre stykker steges og gemmes til pynt. Når flæsketernene er ristet gyldne, tages de op af gryden med en hulske. Løgene tilsættes, og steges til de er klare og bløde. De må ikke tage farve.

Æblerne tilsættes og der røres godt rundt. Låg lægges på. Lad blandingen simre, til den er godt mør. Smages til med salt, en smule sukker og hvid peber. Vend de små flæsketern ned i æblerne. Man kan her tilsætte et æble skåret i fine tern for at give æbleflæsket sprødhed.

Steg rugbrødet i smørret. Kom æbleflæsket op i et lille, smukt fad. Pynt med skiver af stegt flæsk og læg rugbrød ved siden af.


Print opskrift

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK